HANNOVER MESSE 2018- Tények és számok
2018-05-03
Világpremierre készül a Volkswagen-csoport a CEBIT-en
2018-05-04
HANNOVER MESSE 2018- Tények és számok
2018-05-03
Világpremierre készül a Volkswagen-csoport a CEBIT-en
2018-05-04

Együttműködés és innováció- Svédország lesz a HM 2019 partnerországa

Svédország lesz 2019-ben a HANNOVER MESSE hivatalos partnerországa. Ezt Fredser Fexe, a svéd Kereskedelmi és Befektetési Tanács ügyvezető alelnöke, valamint Marc Siemering, a Deutsche Messe ipari és energiaügyi alelnöke jelentette be.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy jövőre partnerország lehetünk, hiszen ez számos lehetőséget kínál a svéd és nemzetközi vállalatok, a K + F intézetek, és a kormányzati tisztviselők közötti együttműködésre. A kiállításon szeretnénk platformot biztosítani a hálózatépítéshez, a kereskedelemhez és a befektetésekhez. A HANNOVER MESSE a világ legfontosabb találkozóhelye a digitális fejlesztésbe bevont érdekeltek, és az IPAR 4.0 számára „- mondta Peter Eriksson , Svédország digitális fejlesztési minisztere az aláírási ceremónián.

Minden évben egy másik partnerországot üdvözölnek a HANNOVER MESSE-n. Ez nemcsak a látogatók és az újságírók számára figyelmét irányítja a kiemelt nemzetre, hanem a kormányzat legmagasabb szintjén is rengeteg diskurzust eredményez. A partnerországi szerepet Svédország Mexikótól veszi át.

„A svéd kormány és az ipar régóta elkötelezett a digitális átalakulás folytatása mellett” – jegyezte meg Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe igazgatótanácsának elnöke, hozzátéve: „ettől illeszkedik Svédországot tökéletesen a HANNOVER MESSE-hez, hiszen Hannover ideális megoldást kínál az intelligens iparági stratégiák és innovatív megoldások számára a globális piacon, miközben kiváló lehetőségeket kínál a hálózat bővítéséhez. ”

A svéd gazdaság folyamatosan növekszik. Svédország minden nemzetközi összehasonlításban kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti világtól kezdve az induló vállalkozásokig, az innovációig és az életminőségig, így a svéd vállalatok az innováció, a kereskedelem és a beruházások szempontjából kiemelkedően fontos partnerek. Az üzleti tapasztalatok és a magas iskolai végzettség hosszú hagyománya és a támogató kormányzati politika nyomán az ország otthona egy élénk start up közösségnek és a világ leghíresebb, legismertebb márkáinak: ezek a Volvo, az Electrolux, az Ericsson , az IKEA és a H&M.

2018-ban a Forbes Svédországot  a világ legjobb üzleti országának titulálta, és a Globális Fenntartható Versenyképességi Index alapján a világ legversenyképesebb gazdasága. A tech-óriások, például a Spotify, a Klarna, a Skype, a King és az iZettle megalkotása során Stockholm technikai hotspottá vált. 

A nemek közötti egyenlőség, a nyitottság, valamint a korrupció hiánya olyan dimenziók, amelyekben Svédország világviszonylatban vezető szerepet tölt be.