A visszaszámlálás elindult: a megújult CEBIT soha nem tapasztalt izgalmakat ígér
2018-04-01
HANNOVER MESSE 2018- Tények és számok
2018-05-03
A visszaszámlálás elindult: a megújult CEBIT soha nem tapasztalt izgalmakat ígér
2018-04-01
HANNOVER MESSE 2018- Tények és számok
2018-05-03

HANNOVER MESSE- már csak 3 nap a kezdésig

Már csak 3 nap, és kezdetét veszi a világ legnagyobb ipari kiállítása, a Hannover Messe, amin idén is számos magyar cég vesz részt.

Aki nem digitalizálja a gyárát, logisztikai központját vagy erőművét, az előbb-utóbb végleg lemarad. Az IPAR 4.0 az új szabvány. Az IT és a gépészet együtt fejlődik, új üzleti modellek jönnek létre, a mesterséges intelligencia pedig beköltözik a gyárakba. És a változás középpontjában nem más áll, mint az ember.

Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe AG vezérigazgatója

 

Alkalmazkodó robotok, AR védőszemüvegekek, önmagukat optimalizáló gépek- “A jövő gyára egy gondolkodó gyár, központban az emberrel”

-foglalja össze Jochen Köckler, a Deutsche Messe vezérigazgatója, a HANNOVER MESSE 2018 legfontosabb üzenetét.

 

75 országból több mint 5000 kiállító mutatja be technológiáit a jövő gyárai és energetikai rendszerei számára. A kiállítók hatvan százaléka származik külföldről. A legnépszerűbb kiállító országok Németország, Kína, Mexikó, Olaszország, Hollandia és Franciaország.

Magyarországról is számos vállalat érkezik a Hannover Messe-re. Öntvények, műszaki gumitermékek, logisztika management szoftvermegoldások, földi hibakereső, hidegen sajtolt olaj, alkalmazottbarát szoftverek, betongyártás, többek között ezeket a termékeket és szolgáltatásokat viszik ki Németországba a magyarok.

 

Még inkább hálózatba kapcsolt, még intelligensebb: a dinamikusan változó termelés mellett az intelligens és a hálózatba épített logisztika iránti igény is folyamatosan növekszik. A logisztikai folyamatok megváltoztatásáért felelős rendszereket a CeMAT intralogisztikai szakkiállításon több mint 650 kiállító mutatja be, a HANNOVER MESSE-vel egy időben.

 

A HANNOVER MESSE 2018 partnerországa Mexikó. 160 vállalat és intézmény képviseli Mexikót mint innovatív ipari nemzetet. A küldöttséget Enrique Peña Nieto mexikói elnök vezeti, aki Angela Merkel német kancellárral együtt nyitja meg a HANNOVER MESSE-t. A mexikói elnökön kívül más nemzetközi politikai döntéshozók is jelen lesznek- Michel Barnier, az EU Brexit főtárgyalója, Maros Sefcovic, az Európai Bizottság alelnöke, Günther Oettinger, az EU költségvetésért és emberi erőforrásért felelős biztosa, vagy az EU iparbiztos, Elzbieta Bienkowska.