CeMAT 2018- A Logisztika 4.0 és az Ipar 4.0 találkozása
2017-11-13
A visszaszámlálás elindult: a megújult CEBIT soha nem tapasztalt izgalmakat ígér
2018-04-01
CeMAT 2018- A Logisztika 4.0 és az Ipar 4.0 találkozása
2017-11-13
A visszaszámlálás elindult: a megújult CEBIT soha nem tapasztalt izgalmakat ígér
2018-04-01

Karrier 4.0- avagy, hogyan forradalmasítja a digitalizáció a munka világát?

A digitalizálás a munka és az együttműködés új formáit teszi lehetővé, ugyanakkor komoly kihívások elé állítja az ipart: a szakképzett munkavállalók iránti igény folyamatosan növekszik, a számuk viszont csökken. A HANNOVER MESSE a Karrier 4.0 keretprogrammal erre a helyzetre igyekszik válaszokat és megoldásokat megfogalmazni.

 

Hannover. A digitalizáció nagy mértékben megváltoztatja a munkamódszereinket. A robotok kéz a kézben dolgoznak az emberekkel. Az olyan technológiák, mint a kiterjesztett és a virtuális valóság, összekapcsolják az alkalmazottakat a gyárral, miközben az energiafogyasztók energiaszolgáltatóvá válnak.

 

Ugyanakkor az ipar jelenleg óriási kihívásokkal néz szembe. A Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) által végzett közelmúltbeli üzleti felmérés szerint a német vállalatok úgy vélik, hogy a szakképzett munkaerő hiánya az üzleti tevékenységük elsőszámú kockázata, ami miatt megrendeléseket kell elutasítaniuk, elhalasztják az új technológiákba való befektetéseket, és így folyamatosan emelkedik munkaerőköltségük. A Prognos gazdaságkutató és tanácsadó ügynökség szerint 2030-ra körülbelül hárommillió szakképzett munkaerõ fog hiányozni a piacról.

 

A Karrier 4.0 célja a munkaerőhiány megoldásához szükséges lépések megvilágítása. A program három pillérből épül fel: állás és karrier, WoMenPower és Young Engineers Day

– és olyan kérdésekre válaszol, mint például: „Mit kínál az ipar a karrier szempontjából, hogyan léphetek előrébb szakmailag, hogyan tudok egyensúlyt teremteni a munka és a család között, vagy milyen továbbképzések hasznosak számomra?

 

„A Karrier 4.0-nál nem csak a diákoknak és a fiatal szakembereknek, hanem a tapasztalt munkavállalóknak is kínálunk a munka- és a karrierlehetőségekkel kapcsolatos széles körű információkat, és megmutatjuk nekik, hogy digitalizáció drasztikusan megváltoztatja a munkakörnyezetet és segítünk felkészülni erre” – mondja Sonia Wedell-Castellano, a HANNOVER MESSE értékesítési és üzemeltetési igazgatója. „Ezzel támogatjuk a kiállítóink képzési és toborzási stratégiáját.”

 

A “vásárpénteken” a Deutsche Messe AG 15. alkalommal rendezi meg a WoMenPower Karrier Kongresszust a HANNOVER MESSE részeként. Az esemény a Kongresszusi Központban zajlik majd, és vonzza a szakembereket és a vezetőket éppúgy, mint a pályakezdőket és a diákokat. A program előadásokból, workshopokból és kapcsolatépítő eseményekből áll. A 2018-as mottó így szól: „Új munka – karrier a változó világban”. A vitaindító szemináriumot Janina Kugel, a Siemens AG igazgatótanácsi tagja és HR vezetője tartja majd.

 

A WoMenPower keretein belül az „Engineer Powerwoman”-t is bemutatják. Ezzel a karrier-díjjal egy olyan nőt tüntetnek ki, aki a cége műszaki környezetében valami különlegeset alkotott. A győztest egy független zsűri választja ki. A díj 5000 euró. A díjátadó ünnepségre 2018. április 27-én, a WoMenPower hivatalos megnyitójának részeként kerül sor.

 

A 16-os csarnokban a HANNOVER MESSE állásbörzéjét rendezik meg, ami nem csak az iparági szakembereknek és vezetőknek szól, hanem egyetemi hallgatóknak és diplomásoknak is. A munkáltatókkal folytatott megbeszéléseken túl az álláskeresők olyan témákban is tájékozódhatnak, mint a továbbképzés és a karriertervezés. Az állás és karrier színpadon szakemberek és karriertanácsadók vitatnak meg üzleti témákat, és képzéseket, workshopokat kínálnak az érdeklődőknek.

 

Az állás és karrierközvetítő portálon a HANNOVER MESSE kiállítói, mint például az Audi, az Aerzener Maschinenfabrik, a Ferchau Engineering, a Festo Didactic, a Fraunhofer Akadémia, a Karlsruhe Technológiai Intézet (KIT), a Leibniz Egyesület , A Phoenix Contact, a Pilz, a Rittal, a Verein Deutscher Ingenieure (VDI) és a Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie (ZVEI) több, mint 1000 nyitott állást kínálnak. A portál használatával a látogatók különböző állásajánlatok közül válogathatnak, és találkozhatnak a helyszínen a számukra érdekes kiállítókkal.

 

A Német Mérnökök Szövetsége (VDI) és a HANNOVER MESSE április 26-án, csütörtökön, a Young Engineers Day-en témaválasztási túrákat szerveznek, főként a műszaki tudományok hallgatói számára. A VDI hálózaton tanuló diákok és fiatal mérnökök a robotika, az ipar 4.0, a könnyűszerkezetes építés, az energia és a hajtástechnika témájú kiállításokat látogatják végig.

 

A tématúrák 10 és 14 órakor kezdődnek. Regisztrálni a 2. csarnok VDI standján lehet. 18 órakor, a 18-as csarnokban a Young Engineers Party kezdődik, a jó hangulatról DJ Aleksey gondoskodik.