IT cégek figyelem- akár 50 Millió forint támogatás járhat
2017-09-05
Karrier 4.0- avagy, hogyan forradalmasítja a digitalizáció a munka világát?
2018-04-01

CeMAT 2018- A Logisztika 4.0 és az Ipar 4.0 találkozása

CeMAT 2018 (április 23–27.), Hannover.

Fő témájához, a “Kapcsolt ellátási lánc megoldásokhoz” híven a CeMAT 2018 világszerte meghatározza az intralogisztikai iparág napirendjét, azzal a céllal, hogy tovább fejlessze az értéknövelési és ellátási láncok digitális integrációját és hálózatba szervezését. A BearingPoint vezetői tanácsadó által végzett szakértői felmérés szerint a németországi gyártói szektorban a beszállítói láncokkal együttműködő tíz vállalat közül nyolc már foglalkozik a kapcsolt ellátási láncok kihívásaival. “Ha a vállalkozások versenyképesek akarnak maradni, kötelesek összekapcsolni és digitalizálni a teljes ellátási láncukat- nemcsak a saját vállalatukon belül. Sok vállalat gondolkodik azon, hogyan hajthatná végre a Logisztika 4.0-t a saját üzleti tevékenységében. A CeMAT-on válaszokat kaphatnak minden kérdésükre. A fő hangsúly az Ipar 4.0 és a Logisztika 4.0 közötti kölcsönhatáson van “- mondta Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe igazgatótanácsának elnöke. “A HANNOVER MESSE-vel közösen egy egyedülálló platformot hozunk létre az ellátási lánc digitalizálására, több megoldással és újítással, mint bárhol máshol a világon.” 2018. április 23-27. között a CeMAT és a HANNOVER MESSE kitölti Hannover teljes kiállítási komplexumát. Együtt megmutatják, hogyan működik a jövő gyára, ahol központi szerepet kap az intralogisztika.

Azoknak a látogatóknak, akik szeretnék felfedezni a közös területeket a két kiállítás között, jó kiindulópont lehet a “Logisztikai tapasztalat kiállítás”. A CeMAT és a HANNOVER MESSE több, mint 30 kiállítója bemutatja az ellátási lánc különböző szegmenseinek legmodernebb technológiáit, valamint a Logisztika 4.0 mai használatát. A Jungheinrich például rendeléskezelő rendszereket fog bemutatni, míg az SMI Handling Systems felfedi, hogy a vákuumtechnológia hogyan járul hozzá a modern termékkezeléshez. A Copal a konténerszállítmányok kirakodására és raklapozására kifejlesztett innovatív megoldásokat prezentálja, a Pepperl + Fuchs az azonosítási technológiai megoldásokat, egy másik nagy cég, a HARTING pedig a MICA (Modular Industry Computing Architecture) néven ismert Industry 4.0 megoldást mutatja be, és demonstrálja, hogyan lehet gyorsan és könnyen megvalósítani a digitalizálási projekteket, ha egy speciális modult közvetlenül a gépre vagy a gyártósorra telepítenek. Ahogy Dr. Köckler mondja: “Az Ipar 4.0 és a Logisztika 4.0 megoldások már most is elérhetők, és a gyártók már saját rendszereikbe is telepíthetik azokat. A látogatók áprilisban mind az ipar, mind a kereskedelem világának leginnovatívabb újításaival találkozhatnak, és dönthetnek úgy, hogy azonnal befektetnek az új technológiákba és integrált megoldásokba. “

A CeMAT magasszintű fórumokkal rendelkezik

A Deutsche Messe partnereivel együtt két támogató fórumot szervez jövőre a CeMAT-on. A Logisztika 4.0 fórumot, valamint a Logisztikai megoldások fórumát. A Logisztika 4.0 fórumon- melyet a 19. csarnokban rendeznek-, olyan jövőorientált témák kerülnek napirendre, mint az informatikai biztonság, az emberi robot-kommunikáció, a digitális árnyékok, a mesterséges intelligencia, a háromdimenziós nyomtatás, a fokozott valóság, az intralogisztikus drónok, a platformok és az agilis projektvezetés.

A 21. csarnokban helyet kapó Logisztikai megoldások fóruma felfedi a legkülönbözőbb iparágaktól elleshető gyakorlati példákat. A termelési minták mellett a vásárlók a kiskereskedelem és az élelmiszeripar logisztikai megoldásaira összpontosíthatnak. Ez magában foglalja például az intelligens tartályok felhasználását a visszáru kezelésében, valamint a raktárlogisztika digitalizálására vonatkozó témákat is. A CeMAT iparági szakemberei megvitatják és bemutatják azokat a raktározási feladatokat, amelyeket a jövőben autonóm járművek és mobil robotok végezhetnek.

Újdonság a CeMAT-on a városi logisztika témája. A mai, gyorsan növekvő nagyvárosok mind új kihívásokkal szembesülnek a belső, és a külső logisztika terén is. “A Logisztika 4.0 korában, amikor az online értékesítés folyamatosan növekszik, az ellátási láncot újra kell gondolni. Hogyan járulhat hozzá az intralogisztika ahhoz, hogy biztosítsuk a zökkenőmentes szállítást a folyamatosan növekvő nagyvárosainkban, és milyen technológiai lehetőségek vannak már jelen, hogy megkönnyítsék az emberek életét? “- kérdezi Dr. Köckler.

Startup-ok a CeMAT-nál
Ha az újítások és az új üzleti modellek kerülnek szóba, a beszélgetés hamar a startup-ok felé terelődik. A CeMAT-on saját különleges szektort is fenntartanak nekik, ez a Young Tech Enterprises. A HANNOVER MESSE induló közösségének központjaként 2018-ban a Young Tech Enterprises legfontosabb standja a 17-es csarnokban lesz,. A kiállításokat fórumok, találkozók és workshopok színesítik majd.
A Young Tech Enterprises Forum ötvözi a bemutatókat az induló vállalkozások, valamint az induló hálózatok, inkubátorok és üzleti promóterek között. Az “Startup Pitches @ Young Tech Enterprises” verseny felhívja a fiatal vállalatokat, hogy készítsenek rövid bemutatókat termékeikről és fejlesztésükről. A résztvevők versenyezhetnek készpénzért és egyéb díjakért, de a média és a befektetők figyelméért is.
“Akár egy információs pultról, vagy egy standról a Cluster Parkban, esetleg egy egyszerű próbaverzióról van szó, startup-oknak szóló ajánlataink
a fiatal vállalkozásokra irányulnak- magyarázza Siemering. “A CeMAT bármely indulója részt vehet a 17-es csarnokban zajló élő eseményeken, de a fő cél az, hogy a startup-ok, a befektetők és a promóterek találkozzanak egymással. A tavalyi HANNOVER MESSE-ben mintegy 100 startup vett részt a Young Tech Enterprises szegmensben- 50-en az országok vagy más szervezetek pavilonjában jelentek meg, 50-en pedig egyéni kiállítóként.

Deutsche Messe AG

2017-ben a Deutsche Messe AG 70. évfordulóját ünnepli. A vállalat 1947-ben alakult meg, amikor Németország első exportvásárát megrendezte. Hét évtizeddel később, a Deutsche Messe helyet foglalt a befektetési termékekkel foglalkozó nemzetközi vásárok világszerte vezető szervezetei között, és számos, Németországban és világszerte megrendezett rendezvénysorozat fűződik a nevéhez.. A tervezett 2016-os, 301 millió eurós bevétel a vállalatot az öt legnagyobb németországi vásári cég közé emeli. Portfóliója olyan világszínvonalú eseményeket foglal magában, mint a CeBIT (digitális üzlet), a CeMAT (intralogisztika és ellátási lánc menedzsment), a didacta (oktatás), a DOMOTEX (szőnyegek és más padlóburkolatok), a HANNOVERMESSE (ipari technológia), az INTERSCHUTZ (tűzmegelőzés, katasztrófaelhárítás, mentés, biztonság és védelem), LABVOLUTIONwithBIOTECHNICA (labortechnika és biotechnológia) és LIGNA (fafeldolgozás, fafeldolgozás, erdőgazdálkodás).

A cég rendszeresen számos, nemzetközileg elismert rendezvényt rendez harmadik fél által, köztük az AGRITECHNICA (mezőgazdasági gépek) és az EuroTier (állattenyésztés), az EMO (szerszámgépek, a VDW), az EuroBLECH (lemezmegmunkálás) és az IAA CommercialVehicles (közlekedés, logisztika és mobilitás). A mintegy 1200 alkalmazottal és 62 értékesítési partnerrel rendelkező hálózattal a Deutsche Messe több mint 100 országban van jelen.

Web: www.hannoverkiallitas.hu/cemat2018

További információkért látogasson el a kiállítás hivatalos honlapjának sajtóoldalára. Ezen az oldalon további sajtóanyagokat talál német illetve angol nyelven.

www.cemat.de/pressservice